Hulp nodig? Vragen? Bel 028 087 098
Op werkdagen bereikbaar van 10:00 tot 18:00, za van 9:00 tot 18:00
Betaling
✔ Drie jaar garantie ✔ Zeer snel geleverd ✔ Top klantenservice
Bloc Rolgordijnen » Veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen

Welke producten hebben een verwisselbare stof (FabricChanger)?

Op dit moment zijn dat:
  • Bloc Fabric Changer Rolgordijn
  • Bloc Premium Rolgordijn (voor gewone ramen)
  • Bloc Duo Rolgordijn (alleen verwisselbaar voor andere duo stof)
De overige producten op de website zijn nog niet leverbaar met verwisselbare stoffen. Volg onze Facebook pagina om op de hoogte te blijven van veranderingen in ons aanbod.

Waar vind ik de maat en/of typecode op mijn VELUX ® , Roto, Dakstra, Rooflite of Fakro dakraam?


velux code

De maat en/of typecode staan op een plaatje op de zijkant van uw dakraam. Bij Roto zit deze meestal achter een blauw of rood klepje.

Ik weet het merk van mijn dakraam niet, kunt u helpen?

Geen punt. Alhoewel wij alle producenten van dakramen op onze website hebben staan kunnen wij voor alle types en maten dakramen rolgordijnen op maat maken. Stuur ons een email met de breedte en hoogte van het zichtbare glas in uw dakraam en wij vertellen u direct wat u dient te bestellen.

Hoe hoog zijn uw verzendkosten?

Nederland en België: € 9,00 inclusief BTW.
Pakketten groter dan 1,5 meter: €21,38*

*Bestelt u een maatgordijn waarvan de rol, cassette of zijgeleiders groter zijn dan 1,5 meter, dan valt dit pakket bij onze vervoerder in een duurdere categorie. U betaalt dan een hoger verzendtarief. Dit wordt automatisch in uw winkelmandje getoond.

kijk voor meer informatie op de verzendkosten pagina.

Kan ik ook achteraf betalen?

Jazeker! Via Multisafepay bieden wij de mogelijkheid 'betaal na ontvangst'. Als u hiervoor kiest wordt er een krediet check uitgevoerd. De uitkomst van deze check en of u al eens eerder op deze manier betaald heeft bepalen of uw verzoek geaccepteerd wordt en tot welke maximum bedrag. Voor de eerste bestelling is dit meestal maximaal 150 euro. Als u niet geaccepteerd wordt kunnen wij hier niets aan doen en kunt u het beste een andere betaalmethode kiezen.

Klachten afhandeling

Indien u een klacht heeft dan kunt u ons bellen op het telefoonnummer dat op de homepage staat. U kunt ons ook emailen op klantenservice@blocrolgordijnen.nl. Wij proberen binnen kantoortijden binnen 24 uur op uw klacht te reageren.

In welke landen worden uw dakraamgordijnen geleverd?

Wij leveren onze dakraamgordijnen in de meeste Europese landen. U kunt het land waar u het gordijn naar toe wilt laten sturen kiezen via het drop down menu in de bestelfase.

Wat is de gemiddelde levertijd van uw producten?

Al onze rolgordijnen worden op maat voor u gemaakt in onze fabriek. De standaard verzendtijd van uw bestelling is tussen de 5-14 werkdagen, afhankelijk van het product wat u bestelt. Vindt op de verzendinformatie pagina alle actuele verzenddata per artikel. 

Zodra uw bestelling is verzonden ontvangt u een mail met een bevestiging en tracking code. Deze trackingcode kunt u invoeren bij www.dpd.nl onder het kopje "pakketnummer". U kunt dan precies zien waar uw pakket zich bevindt en wanneer het wordt geleverd..

Ik heb een email gekregen met mijn DPD trackingnummer maar als ik op het linkje klik zegt hij dat het nummer niet bekend is bij DPD.

Uw pakket moet eerst ingescand zijn in het DPD systeem in Ierland. Probeer het komende dagen nogmaals dan zult u zien dat het werkt en u uw bestelling kan volgen. Onze excuses voor dit ongemak.

Ik ben geen ervaren klusser zijn uw dakraamgordijnen en rolgordijnen moeilijk te installeren?

U hoeft geen ervaren klusser te zijn om onze dakraamgordijnen of rolgordijnen te installeren. Het enige wat u nodig hebt is een schroevendraaier en 5 minuten. Bekijk de installatievideo en zie hoe eenvoudig het is.

Ik heb de verkeerde maat of kleur besteld. Kan ik het ruilen?

Geen punt als het om een standaard merk en type dakraamgordijn gaat. Stuur ons een email met uw probleem. Hoe werkt het:
- Neem contact op met de klantenservice
- U kunt een retour-label aanschaffen waarmee u het product terug kunt sturen
- U krijgt zodra we het gordijn hebben ontvangen, het aankoopbedrag terug. De goede gordijnen kunt u via de website bestellen en afrekenen.

Waarom bent u goedkoper dan originele dakraamgordijnen van VELUX ® , Fakro, Roto, Rooflite, Dakstra etc.? Komt dit doordat u een mindere kwaliteit levert?

We zijn zo overtuigd van de kwaliteit van ons systeem dat wij er graag drie jaar garantie op geven. Al onze dakramen worden stuk voor stuk gecheckt en worden exact op maat gemaakt naar de specifieke afmetingen van uw dakraam. Dus hoewel wij concurrerende prijzen hanteren stellen wij geen compromissen aan het ontwerp en de kwaliteit van onze producten.

Wat is het verschil met uw BlocOut verduisterend systeem ten opzichte van andere niet originele dakraamgordijnen en rolgordijnen die verkrijgbaar zijn?

Ons rolgordijn heeft een zeer belangrijke design eigenschap die uniek is en andere vergelijkbare types niet hebben. Om werkelijk 100% black out te zijn moet een rolgordijn een beschermende cassette hebben die geheel gesloten is. Ook aan de achterkant van de cassette.

Al onze verduisterende BlocOut rolgordijnen en Premium dakraamgordijn systemen hebben deze eigenschap. Dit heeft een aantal voordelen. Het houdt het aura van licht tegen aan de bovenkant als het gordijn volledig gesloten is. Het voorkomt dat er strepen op uw stof komen doordat de zon continu op een punt schijnt als het gordijn stil hangt op een bepaald punt. En het voorkomt tijdens de installatie dat u de stof beschadigt doordat u er met iets tegen aan komt.

Dus u krijgt meer waar voor uw geld door een betere kwaliteit, drie jaar garantie en een uitgebreide keuze uit kleuren en stoffen.

Mijn dakraam hangt hoog. Kunt u helpen?

Met een steel voor uw Bloc rolgordijnen is the sky the limit. Bestel het en u kunt het niet alleen voor uw rolgordijn gebruiken maar ook voor uw dakraamgordijnen.

Wat zijn de maximale en minimale afmetingen die u kunt maken voor uw Standaard Rolgordijn, Cassette Rolgordijn en BlocOut Rolgordijn systemen?

  • Het standaard rolgordijn kan maximaal 3000mm breed en 3000mm hoog worden gemaakt en minimaal 300mm breed en 300mm hoog.
  • Het cassette rolgordijn kan maximaal 1800mm breed en 2000mm hoog worden gemaakt en minimaal 300mm breed en 300mm hoog.
  • Het BlocOut rolgordijn kan maximaal 1800mm breed en 1600mm hoog worden gemaakt en minimaal 300mm breed en 300mm hoog.

Ik wil een verduisterende stof kiezen. Is zwart meer verduisterend dan wit?

Nee, het maakt niet uit welke kleur stof u aan de binnenkant kiest. Al onze verduisterende stoffen zijn 100% verduisterend. Dit komt door de witte zonwerende coating die aan de buitenkant van al onze verduisterende stoffen zit. Hierdoor blijft uw kamer lekker warm in de winter en koel in de zomer.

Wij hebben ook haartjes in de aluminium zijgeleiders zitten die het indirecte licht en de luchtstroom tegen houden. Dit betekent 46% minder warmteverlies bij enkelvoudig glas, 33% minder warmteverlies bij dubbel glas en 12% minder warmteverlies bij driedubbel glas.

Ik twijfel over de kleur van de stof. Kan ik stofstalen bestellen?

Ja dat is geen probleem. U kunt voor € 3,- drie stofstalen thuis gestuurd krijgen.

Ik heb een kunststof kozijn kan ik uw systeem daar ook eenvoudig op installeren?

Dat is geen enkel probleem. Het kunststof is een dunne laag over een houten kern gespannen. Daar kunt u dus net zo makkelijk een schroefje indraaien als in een houten kozijn.

Wat is het verschil tussen uw standaard dakraamgordijn en uw premium dakraamgordijn?

Klik op dakraamgordijnen op de homepage van onze website en bekijk de verschillen tussen de verschillende systemen.

Kan ik de rolgordijnen op ieder gewenst punt sluiten?

U kunt onze standaard en premium dakraamgordijnen op iedere gewenste hoogte openen en sluiten door middel van een koordloos gepatenteerd systeem. Onze budget dakraamgordijnen kunt op drie vaste punten vast zetten.

SHOP_REVIEWS